Helsingille #BuildingLife-lähettiläs

#BuildingLife on kymmenen eurooppalaisen kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkoston Green Building Councilin hanke, jonka tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten hiilidioksidipäästöjen vähentäminen yritysten, Euroopan Unionin ja sen jäsenvaltioiden keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Lue lisää »

Helsinki pilotoi energiatehokkuuskumppanuutta Caverionin kanssa – pilottien tavoitteena 30 % vähennys CO2-päästöissä

Helsinki pilotoi uutta energiatehokkuuskumppanuusmallia Myllypurossa sijaitsevan Liikuntamyllyn ja Pohjois-Kontulan kalliosuojan kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavissa hankkeissa. Pilotoinnin avulla on tarkoitus saada energiatehokkuuskumppanuuden uusista malleista käytännön kokemuksia ja kehittää malleja hyödynnettäväksi laajemmin. Energiatehokkuuspalveluiden kumppaniksi valittiin Caverion.

Helsingin kaupungilla on omien rakennustensa energiatehokkuuteen hyvin tiukat ja sitovat tavoitteet. Olemassa olevien rakennusten energiankulutuksen pienentäminen on välttämätöntä, jotta kaupungin hiilineutraaliustavoitteisiin päästään. Lue lisää »

Kaupunki lisää kiinteistöjensä energiaremontteja

Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelma on tiukka, ja sen tavoitteiden toteutuminen vaatii paljon jatkuvaa ja järjestelmällistä työtä. Huomiota kiinnitetään erityisesti lämmitykseen, sillä Helsingin hiilidioksidipäästöistä yli puolet tulee siitä. Kaupungilla onkin omien rakennustensa energiatehokkuuteen hyvin tiukat ja sitovat tavoitteet. Nämä eivät koske vain uusia rakennettavia kiinteistöjä vaan jo olemassa olevia.

Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelma on tiukka, ja sen tavoitteiden toteutuminen vaatii paljon jatkuvaa ja järjestelmällistä työtä.Huomiota kiinnitetään erityisesti lämmitykseen, sillä Helsingin hiilidioksidipäästöistä yli puolet tulee siitä.Kaupungilla onkin omien rakennustensa energiatehokkuuteen hyvin tiukat ja sitovat tavoitteet. Nämä eivät koske vain uusia ra... Lue lisää »

Vanhankaupunginlahden merikotkat tarvitsevat taas pesimärauhan

Helsinkiläisiä viime vuonna suuresti ilahduttanut Vanhankaupunginlahden merikotkapari näyttäisi kotiutuneen Lopin saarelle jäädäkseen. Merikotkapari on viettänyt syksyn ja alkutalven tiiviisti Vanhankaupunginlahdella ja kohentanut pesäänsä Lopin saarella tulevaa pesimäkautta varten. Merikotkaparin pesintärauhan takaamiseksi Lopin saaren läheisyydessä ei tulisi liikkua tänäkään vuonna talvikaudella.

Helsinkiläisiä viime vuonna suuresti ilahduttanut Vanhankaupunginlahden merikotkapari näyttäisi kotiutuneen Lopin saarelle jäädäkseen. Merikotkapari on viettänyt syksyn ja alkutalven tiiviisti Vanhankaupunginlahdella ja kohentanut pesäänsä Lopin saarella tulevaa pesimäkautta varten. Merikotkaparin pesintärauhan takaamiseksi Lopin saaren läheisyydessä ei tulisi liikkua tänäkään vuonna ... Lue lisää »

Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tarjoaa henkilökohtaista ohjausta Helsingin liikuntamahdollisuuksien pariin

Helsingin liikuntapalvelut avaa alkuvuodesta 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin.

Helsingin liikuntapalvelut avaa alkuvuodesta 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. ... Lue lisää »

Tukea nuorten omille projekteille – haku on auki nyt!

Nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö pilotoi uutta mallia helsinkiläisten nuorten omaehtoisen toiminnan tukemiseen. Proke on kokeilu, jossa 15–25-vuotiaat helsinkiläiset nuoret ja nuorten ryhmät voivat saada rahoitusta itse toteutettaville projekteilleen. Nuoret jakavat keskenään 3000 €. Kaikki mukaan päässeet saavat rahoitusta.

Nuorisopalveluiden kumppanuusyksikkö pilotoi uutta mallia helsinkiläisten nuorten omaehtoisen toiminnan tukemiseen. Mukaan pääsee viisi ideaa tai ehdotusta, ja projektien täytyy tavalla tai toisella tuoda iloa myös muille kuin projektin tekijöille. Lue lisää »

HSY kerää 55 000 joulukuusta hyötykäyttöön – poista koristeet ja vie kuusi jätetilan läheisyyteen

HSY kerää kodeista vuosittain noin 55 000 joulukuusta hyödynnettäväksi. Valtaosa kuusista viedään Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen haketettavaksi, jolloin ne pystytään hyödyntämään tukiaineena biojätteen kompostoinnissa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää vuosittain noin 55 000 joulukuusta hyödynnettäväksi. Valtaosa kuusista viedään Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen haketettavaksi, jolloin ne pystytään hyödyntämään tukiaineena biojätteen kompostoinnissa.HSY kerää joulukuuset tammi–helmikuun aikana asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Kuusien ... Lue lisää »

Liikkuva terveysneuvonta starttaa

Helsingin Symppisten tarjoamia palveluja saa tammikuusta alkaen myös liikkuvassa muodossa. Liikkuva Symppis palvelee arkisin vakioaikataululla ja -reitillä eri puolilla kaupunkia.

Helsingin Symppisten tarjoamia palveluja saa tammikuusta alkaen myös liikkuvassa muodossa. Liikkuva Symppis palvelee arkisin vakioaikataululla ja -reitillä eri puolilla kaupunkia.Päihde- ja mielenterveysasiakkaille tarjotaan terveys- ja sosiaalineuvonnan lisäksi hoidontarpeen arviointeja, pikatestejä ja rokotuksia. Symppiksessä on myös  mahdollisuus vaihtaa käyttövälineitä ja saada op... Lue lisää »

Helsinki etsii rakentajaa kaupungin energiapiheimmälle asuinkerrostalolle

Kaupungin asuntotuotanto on käynnistänyt hankkeen, jossa asuinrakennuksista yritetään tehdä mahdollisimman energiapihejä. Pilottikohteena on Helsingin kaupungin asunnoille rakennettava vuokratalo Sompasaaressa. Rakennus ja energian säästämisen keinot on jo suunniteltu, ja nyt haetaan rakentajaa.

Kaupungin asuntotuotanto on käynnistänyt hankkeen, jossa asuinrakennuksista yritetään tehdä mahdollisimman energiapihejä. Pilottikohteena on Helsingin kaupungin asunnoille (Heka) rakennettava vuokratalo Sompasaaressa. Rakennus ja energian säästämisen keinot on jo suunniteltu, ja nyt haetaan rakentajaa. Lue lisää »

Näin liikut Helsingin ensimmäisellä pyöräkadulla

Helsingin ensimmäinen pyöräkatu Kulosaaren puistotiellä on noin 80 prosenttisesti valmis. Tupasaarentien ja Adjutantinpolun välisellä osuudella ajetaan jo kaksisuuntaisesti pyöräkadun pelisääntöjen mukaan.

Helsingin ensimmäinen pyöräkatu Kulosaaren puistotiellä on noin 80 prosenttisesti valmis. Tupasaarentien ja Adjutantinpolun välisellä osuudella ajetaan jo kaksisuuntaisesti pyöräkadun pelisääntöjen mukaan.    Jatkossa koko Kulosaaren puistotien pyöräkadulla pyörät ja moottoriajoneuvot liikkuvat samalla ajoradalla niin, että moottoriajoneuvot sovittavat nopeutensa pyöräliikenteen tahti... Lue lisää »

Ajankohtaista

Helsingille #BuildingLife-lähettiläs

#BuildingLife on kymmenen eurooppalaisen kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkos...

Helsinki pilotoi energiatehokkuuskumppanuutta Caverionin kanssa – pilottien tavoitteena 30 % vähennys CO2-päästöissä

Helsinki pilotoi uutta energiatehokkuuskumppanuusmallia Myllypurossa sijaitsevan Liikun...

Kaupunki lisää kiinteistöjensä energiaremontteja

Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelma on tiukka, ja sen tavoitteide...

Vanhankaupunginlahden merikotkat tarvitsevat taas pesimärauhan

Helsinkiläisiä viime vuonna suuresti ilahduttanut Vanhankaupunginlahden merikotkapari n...