Nuorten helsinkiläisten kuntavaalipaanelit Helsinki-kanavalla 4.3.

Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosina mittaviakin vaalipaneelikiertueita helsinkiläisissä oppilaitoksissa. Koronakeväänä 2021 kiertuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida järjestää, mutta torstaina 4.3. nähdään helsinkikanavalla suorana lähetyksenä Tiivistämöltä kolme nuorten vaalipaneelia.

Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosina mittaviakin vaalipaneelikiertueita helsinkiläisissä oppilaitoksissa. Koronakeväänä 2021 kiertuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida järjestää, mutta torstaina 4.3. nähdään Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä Tiivistämöltä kolme nuorten vaalipaneelia, joihin yleisökin voi osallistua Mentim... Lue lisää »

HelsinkiSeikkailu – pelillistettyä oppimista lapsille vapaa-ajalle

Helsingin perusopetuksessa laajasti käytetty Seppo-oppimispeliympäristö on saatu käyttöön nyt myös varhaiskasvatukseen! Seppon avulla voi käsitellä tarinallisesti ja pelillisin keinoin erilaisia oppimiskokonaisuuksia esikouluikäisten ja vähän nuorempienkin lasten kanssa.

Helsingin perusopetuksessa laajasti käytetty Seppo-oppimispeliympäristö on saatu käyttöön nyt myös varhaiskasvatukseen! Seppon avulla voi käsitellä tarinallisesti ja pelillisin keinoin erilaisia oppimiskokonaisuuksia esikouluikäisten ja vähän nuorempienkin lasten kanssa. Lue lisää »

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta maanantaista alkaen. Kuukauden aikana kirjastoissa järjestetään tapahtumia, joissa tuodaan esiin kielellistä rikkautta ja tarkastellaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta.

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta maanantaista alkaen. Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä juhliva jakso Kansainvälisen äidinkielen päivän (21.2.) ja Maailman runouden päivän (21.3.) välillä. Kuukauden aikana myös kirjastoissa järjestetään tapahtumia, joissa tuodaan esiin kielellistä rikkautta ja tarkastellaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, koh... Lue lisää »

Hiilineutraalin Helsingin tekijät: Ulla Vuolle pienentää sosiaali- ja terveystoimialan päästöjä

- En ole koskaan kokenut, että ilmastotyö olisi jotenkin ylimääräistä lisätyötä. Päinvastoin. Meidän työtämme on nostaa esiin ympäristö- ja ilmastokysymyksiä sekä parantaa kaupungin valmiuksia ilmastotyössä. Näin kommentoi sosiaali- ja terveystoimialan tukipalvelupäällikkö Ulla Vuolle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa ja sen tavoitteita.

– En ole koskaan kokenut, että ilmastotyö olisi jotenkin ylimääräistä lisätyötä. Päinvastoin. Meidän työtämme on nostaa esiin ympäristö- ja ilmastokysymyksiä sekä parantaa kaupungin valmiuksia ilmastotyössä.Näin kommentoi sosiaali- ja terveystoimialan tukipalvelupäällikkö Ulla Vuolle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa ja sen tavoitteita. Lue lisää »

Nuorisotalo on hyvä paikka nuorelle

Helsingin nuorisopalvelut toteutti poikkeusvuoden 2020 aikana asiakaskyselyn nuorisotalojen käyttäjille siitä millaiseksi he kokevat nuorisotalon merkityksen itselleen. Kyselyssä nousi odotetusti esiin nuorisotalojen suuri merkitys juuri kavereiden tapaamispaikkana ja se seikka, että nuorisotalolla pääsee tekemään itselleen mieluisia asioita. Monelle nuorelle riitti kyselyn mukaan myös vain se, että sai vain olla.

”Se kuka lukee tätä muista et oot tärkeä jarakastettu”- erään nuoren avoin palaute nuorisotalojen asiakaskyselyssä 2020. Lue lisää »

Helsingin kaupunginhallitukselta esitys kahdesta uudesta luonnonsuojelualueesta

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.2. myös asettaa vaalilautakunnat sekä vaalitoimikunnat kuntavaaleihin. Kaupunginhallitus hyväksyi lisäksi Hakaniemen metroaseman pohjoisen sisäänkäynnin remontin hankesuunnitelman ja antoi lausuntonsa kestävän kaupunkielämän ohjelmasta.

Kaupunginhallitus päätti esittää kahta uutta luonnonsuojelualuetta Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Esitetyt alueet ovat Lauttasaaren selällä sijaitseva Ulko-Hattu ja Vallisaaren lounaispuolella sijaitseva Pitkäouri.Pitkäouri on yksi Helsingin luonnonsuojeluohjelman 2015–2024 alueista ja sen suojelun tarkoituksena on arvokkaan pesimälinnuston sekä monimuotoisen... Lue lisää »

Viikin löytöeläintalossa hoidettiin 649 helsinkiläistä eläintä vuonna 2020

Helsingin löytökissoista lähes puolet jää noutamatta kotiin löytöeläintalosta. Löytökoirista suurin osa haetaan nopeasti. Tiedot selviävät Helsingin Viikin löytöeläintalon viime vuoden tilastoista.

Helsingin löytökissoista lähes puolet jää noutamatta kotiin löytöeläintalosta. Löytökoirista suurin osa haetaan nopeasti. Tiedot selviävät Helsingin Viikin löytöeläintalon viime vuoden tilastoista.”Tämä voi kuvastaa kissojen arvostuksen puutetta”, sanoo Helsingin kaupungin ympäristöpalvelujen johtava valvontaeläinlääkäri Päivi Lahti. Lue lisää »

Tunne- ja vuorovaikutustaitojen tunneilla pohditaan, mistä kaveruus rakentuu

Luotettava. Ystävällinen. Auttavainen. Laakavuoren ala-asteen kuudesluokkalaisille on selvää, millainen on hyvä kaveri. Kaverisuhteisiin liittyvä pohdinta on olennaisesti läsnä myös tunne- ja vuorovaikutustaitojen tunneilla, joilla kaveritaitoja käsitellään.

Luotettava. Ystävällinen. Auttavainen. Laakavuoren ala-asteen kuudesluokkalaisille on selvää, millainen on hyvä kaveri. Kaverisuhteisiin liittyvä pohdinta on olennaisesti läsnä myös tunne- ja vuorovaikutustaitojen tunneilla, joilla kaveritaitoja käsitellään. Lue lisää »

Nuorisotyössä myös poliisin tärkein työkalu on keskustelu

Kun nuori päätyy tekemisiin poliisin kanssa, läheskään aina edessä ei ole putkaa tai sakkoa. Poliisi pyrkii auttamaan nuoria tekemällä laajamittaista yhteistyötä muiden nuorisotyön ammattilaisten kanssa. - Tärkeintä on luottamus ja keskustelu, sanoo komisario Katja Nissinen.

Kun nuori päätyy tekemisiin poliisin kanssa, läheskään aina edessä ei ole putkaa tai sakkoa. Poliisi pyrkii auttamaan nuoria tekemällä laajamittaista yhteistyötä muiden nuorisotyön ammattilaisten kanssa. - Tärkeintä on luottamus ja keskustelu, sanoo komisario Katja Nissinen. Lue lisää »

Alueraksoilla kehitettiin yhdessä OmaStadin ideoita ehdotuksiksi

Verkossa omastadi.hel.fi -sivustolla ja verkkotyöpajoissa kaupunkilaiset ja kaupungin asiantuntijat jatkavat kevään ajan yhteistyötä OmaStadi ehdotusten parissa. Ehdotuksia voi avata sivustolla 28.2. saakka.

Verkossa omastadi.hel.fi -sivustolla ja verkkotyöpajoissa kaupunkilaiset ja kaupungin asiantuntijat jatkavat kevään ajan yhteistyötä OmaStadi ehdotusten parissa. Ehdotuksia voi avata sivustolla 28.2. saakka. Lue lisää »

Ajankohtaista

Nuorten helsinkiläisten kuntavaalipaanelit Helsinki-kanavalla 4.3.

Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosin...

HelsinkiSeikkailu – pelillistettyä oppimista lapsille vapaa-ajalle

Helsingin perusopetuksessa laajasti käytetty Seppo-oppimispeliympäristö on saatu käyttö...

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta

Helmet-kirjastoissa vietetään Satakielikuukautta maanantaista alkaen. Kuukauden aikana ...

Hiilineutraalin Helsingin tekijät: Ulla Vuolle pienentää sosiaali- ja terveystoimialan päästöjä

- En ole koskaan kokenut, että ilmastotyö olisi jotenkin ylimääräistä lisätyötä. Päinva...