Helsingin perusopetuksessa laajasti käytetty Seppo-oppimispeliympäristö on saatu käyttöön nyt myös varhaiskasvatukseen! Seppon avulla voi käsitellä tarinallisesti ja pelillisin keinoin erilaisia oppimiskokonaisuuksia esikouluikäisten ja vähän nuorempienkin lasten kanssa.


Helsingin perusopetuksessa laajasti käytetty Seppo-oppimispeliympäristö on saatu käyttöön nyt myös varhaiskasvatukseen! Seppon avulla voi käsitellä tarinallisesti ja pelillisin keinoin erilaisia oppimiskokonaisuuksia esikouluikäisten ja vähän nuorempienkin lasten kanssa.

Seppo-pelin rantautuessa Helsingin päiväkoteihin lasten oppimisen ympäristöön, tarjoutuu lapsille nyt mahdollisuus heittäytyä elämykselliseen oppimiseen pelien kautta myös vapaa-ajalla vanhempiensa kanssa!

Miltä kuulostaisi esimerkiksi Lyhdynkantajien yölliset seikkailut Helsingissä, Hilun ja Vitkuttimen seikkailu saarella, Lintukaverit kadoksissa tai Touhuvinkki liikuntaseikkailu? Yhteensä viisi erilaista peliä on julkaistau tänään perjantaina 19.2.2021 ja ne ovat käytössä huhtikuun loppuun asti. Pelit löytyvät suoraan osoitteesta https://play.seppo.io/?l=en. Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet löytyvät Helsinki Liikkuu –sivustolta “liikkumismahdollisuuksia pienille lapsille” -osiosta.

Pelit on toteutettu yhteistyössä Helsingin varhaiskasvatuksen, Minidigi-hankkeen, sekä Liikuntapalveluiden Liikkuvan arjen rakenteita varhaiskasvatukseen –hankkeen kanssa. Pelejä on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa opettajat Martta Hyppänen sekä Marianne Justander Päiväkoti Merestä, sekä Mira Pohjola, Jere Leppäniemi ja Thi Nguyen Päiväkoti Tuorinniemestä.

Pelit on sijoitettu eri puolille Helsinkiä karttapohjille helposti lähestyttäviin paikkoihin ja asuinalueiden lähelle. Voitte pelata niitä teille sopivana ajankohtana! Tarinallisten ja lapsia kiehtovien pelien myötä innostamme lapsia ja perheitä yhteisen ajan viettoon ja liikkumiseen vapaa-ajalla.

Lähdetään yhdessä HelsinkiSeikkailuun !

Lisätietoja HelsinkiSeikkailu-peleistä:

Nina Auvinen
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, pedagogiset kehittämispalvelut
nina.auvinen@hel.fi

Riikka Riihimäki
Liikuntapalvelut, Liikkuvan arjen rakenteita varhaiskasvatukseen –hanke
riikka.riihimaki2@hel.fi


Ajankohtaista

Parinkymmenen vuoden päästä Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistossa on metsä

Jätkäsaaren Hyväntoivonpuisto on pitkäikäisempi kuin sitä ympäröivät rakennukset, puist...

Henkilöstöraportti 2020: Koronakriisi haastoi kaupungin henkilöstöä ja tekemistä koko vuoden ajan

Koronakriisin seurauksena osalla kaupungin henkilöstöstä työmäärä kasvoi, osa siirtyi e...

Helsingin uusimmissa selvityksissä tehtiin havaintoja 126 kääpälajista

Helsingissä selvitettiin vuosina 2018 ja 2019 kääpälajistoa 21 metsäalueella. Selvitys ...

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalo...