Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt Helsingille vuoden 2020 lähiöavustusta enintään 724 906 euroa. Avustus käytetään kaupunkiuudistusalueiden eli Malmin, Mellunkylän sekä Malminkartanon ja Kannelmäen kehittämiseen.


Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt Helsingille vuoden 2020 lähiöavustusta enintään 724 906 euroa. Avustus käytetään kaupunkiuudistusalueiden eli Malmin, Mellunkylän sekä Malminkartanon ja Kannelmäen kehittämiseen.

Malminkartanossa kuntoportaat uusitaan ja portaisiin asennetaan valaistus. Kannelmäen asemaympäristössä kalusteita, rakenteita ja kasvillisuutta kunnostetaan. Aseman palvelutasoa parannetaan uusilla pyörätelineillä ja pyöräkatoksella sekä asemalaitureille asennettavilla penkeillä ja nojailupenkeillä.

Malmilla leikkipuisto Traktorin piha-alueen peruskorjauksessa leikkipuiston leikkivälineet, kasvillisuus, pintamateriaalit ja kahluuallas uusitaan. Lisäksi hiekkakentän tilalle rakennetaan hiekkatekonurmella päällystetty areena. Ala-Malmin puiston suihkuallas kunnostetaan.

Kivikossa suosittu frisbeegolfrata peruskorjataan ja rakennetaan uusia heittopaikkoja, jotka soveltuvat myös kilpailuihin. Mellunmäentien pohjoispuolen virkistysalueelle rakennetaan uusi kuntoilupaikka, johon tulee erityisesti seniorikuntoiluun soveltuvia, helppokäyttöisiä laitteita. Mellunmäen asukaspuisto Luoston uudistamista suunnitellaan.

Kaupunkiuudistusalueille 2020-2022 lähes 9 miljoonan panostus

Lähiöohjelman puitteissa vuosina 2020-2022 Helsinki aikoo panostaa kaupunkiuudistusalueiden kehittämiseen lähes 9 miljoonaa euroa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus myöntää avustuksena enintään 35 prosenttia kustannuksista.

Kaupunkiuudistusalueiden hankekokonaisuudet nojaavat alueille suunniteltuun, pitkäjänteiseen elinvoiman, kaupunkiympäristön ja solmukohtien sekä palveluiden kehittämistyöhön.

Kaupunkiuudistus on toimintamalli, jonka tavoitteena on parantaa asuinalueiden viihtyisyyttä ja houkuttelevuutta sekä mahdollistaa laadukas täydennysrakentaminen. Kaupunkiuudistuksella Helsinki pyrkii toteuttamaan strategista tavoitettaan ehkäistä asuinalueiden eriytymistä.

Helsingin kaupunki on valittu mukaan ympäristöministeriön koordinoimaan Lähiöohjelmaan vuosiksi 2020–2022. Valtion poikkihallinnollisella Lähiöohjelmalla vahvistetaan esikaupunkialueiden kokonaisvaltaista kehittämistä ja ehkäistään niiden eriytymistä.

Lisätietoa Lähiöohjelmasta ympäristöministeriön nettisivuilla: https://ym.fi/lahioiden-kehittaminen


Ajankohtaista

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman – kyselytunnilla esillä koronatilanne

Valtuusto päätti kokouksessaan 20.1. Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelmasta j...

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan t...

Helen selvittää yhtenä vaihtoehtona kivihiilestä luopumiseen meriveden lämmön hyödyntämistä

Helen selvittää yhtenä vaihtoehtona kivihiilestä luopumiseen meriveden lämmön hyödyntäm...

Kirjastojen ilmastolukupiirit aloittavat

Ilmastolukupiirit haastavat suomalaiset lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto-...