Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosina mittaviakin vaalipaneelikiertueita helsinkiläisissä oppilaitoksissa. Koronakeväänä 2021 kiertuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida järjestää, mutta torstaina 4.3. nähdään helsinkikanavalla suorana lähetyksenä Tiivistämöltä kolme nuorten vaalipaneelia.


Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosina mittaviakin vaalipaneelikiertueita helsinkiläisissä oppilaitoksissa. Koronakeväänä 2021 kiertuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida järjestää, mutta torstaina 4.3. nähdään Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä Tiivistämöltä kolme nuorten vaalipaneelia, joihin yleisökin voi osallistua Mentimeter-sovelluksen avulla.

Miten Helsingistä tehdään nuorille parempi kaupunki? Kunnallisvaaleissa äänestämällä ja politiikassa toimimalla voi vaikuttaa esimerkiksi nuorten koulutus- ja työmahdollisuuksiin, asumiseen, mielenterveyspalveluihin ja asukkaiden yhdenvertaisuuteen kaupungissa kaupungissa. Vaalipaneeleissa keskustelun teemoina ovat nuorten elämään vaikuttavat asiat ja nuoret panelistit ovat ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä.

Päivän starttaa suomenkielinen paneeli klo 10, jonka juontaa Senni Moilanen (Allianssi ry). Ruotsinkielisen paneelin klo 14 juontaa Alexandra Wegelius (FSS) ja päivän huipentaa suomen- ja englanninkielinen paneeli klo 17, jonka juontaa Valtteri Törmänen (Allianssi ry). Paneelit julkaistaan tallenteina helsinkikanavalla tilaisuuden jälkeen.

Paneelit järjestävät Helsingissä toimivat Helsingin Kokoomusnuoret ry, Helsingin sosiaalidemokraattinen Nuorisopiiri ry, Helsingin Vasemmistonuoret ry, Helsingin Vihreät Nuoret ry, Liberaalinuoret ry, Keskustanuorten Helsingin piiri ry sekä Svensk Ungdom i Helsingfors. Vallitsevin kokoontumisrajoitusten vuoksi kaikista järjestöistä ei ole edustajaa kaikista paneeleista, mutta kaikki järjestöt ovat edustettuina päivän kuluessa. Mukana järjestämässä ovat Helsingissä toimivat poliittiset nuorisojärjestöt, joihin on saatu yhteys ja jotka ovat halunneet sitoutua mukaan järjestämiseen. Lisäksi tapahtuman järjestämisessä ovat mukana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, AllianKuva: unsplash.comssi ry ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS).

Helsinki-kanava

Kuntavaalit

Kuva: unsplash.com

Ajankohtaista

Parinkymmenen vuoden päästä Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistossa on metsä

Jätkäsaaren Hyväntoivonpuisto on pitkäikäisempi kuin sitä ympäröivät rakennukset, puist...

Henkilöstöraportti 2020: Koronakriisi haastoi kaupungin henkilöstöä ja tekemistä koko vuoden ajan

Koronakriisin seurauksena osalla kaupungin henkilöstöstä työmäärä kasvoi, osa siirtyi e...

Helsingin uusimmissa selvityksissä tehtiin havaintoja 126 kääpälajista

Helsingissä selvitettiin vuosina 2018 ja 2019 kääpälajistoa 21 metsäalueella. Selvitys ...

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalo...